banner

Vasthouden, dat vakantiegevoel

“Potje badmintonnen?” Zoonlief zwaait al met de rackets in de lucht. “Maak ik je gelijk effe in…”
Zomer op de camping, zonnig en geen zuchtje wind. Ideaal weer dus voor badminton. Zoals standaard de barbecue mee  gaat, zo standaard is ook deze tak van sport op de camping. Er gaat bij ons geen vakantiedag voorbij of de shuutjes vliegen rond je oren. Of in de bomen, waarna alle buren hilarisch toekijken hoe je zo’n losgeslagen ding uit de boom probeert te meppen!
Campingvermaak, noemen ze dat. Net zoals Jeu de Boule en Kubbs. Heerlijk ontspannend.
Waarom doen we dit thuis dan niet meer? Waarom willen we alleen op de camping badmintonnen? De rackets, shuutjes, kubbs…alles gaat opgeruimd in de caravan om er volgend jaar pas weer uit te komen!
Precies andersom gaat het met de vakantiedrankjes. Die proberen we juist zo lang mogelijk vast te houden. We kopen de lekkerste wijn bij de plaatselijke wijnboer, en hopen thuis op een regenachtige dag de sfeer van vakantie weer op te halen. Ik zeg; ‘probeer’, want het vereist een groot inbeeldingsvermogen om dat voor elkaar te krijgen! Zoals ik in een eerdere column al eens zei: “Weer en Sfeer zijn niet te koop”. ( U weet het toch nog wel: de dorstlessende droge witte wijn die in Frankrijk in de zon toch lekkerder blijkt als thuis onder de overkapping! Of die krachtige volle Italiaanse wijn die thuis op de bank je eerder doet indutten als verwacht!). Maar goed, we dwalen af..
Dit jaar doe ik een poging bij de kids om het sportieve element van de vakantie vast te houden. Het is verrassend windstil na die hoosbui van gisteren, het zonnetje schijnt en de winkel net gesloten. Dus pak ik mijn kans en zeg op mijn meest nonchalante manier: “Potje badmintonnen, dan zal ik jullie ns inmaken..”.
Waarop ze elkaar aankijken met een blik van duidelijke ongeïnteresseerdheid ( Heuh..) en totale verbijstering ( Wha..) en zeggen: “Moesten jullie niet gaan wijnproeven of zo..!”

Okay…Ik probeer het van de winter nog wel een keer, met een potje Jokeren of Pesten of zoiets.
Groet, Anja.

kringelding-75x46