banner

Plaats maken voor december

 

“Je zou ook je wijntafel af kunnen breken..” zegt een vertegenwoordiger zonder blikken of blozen! Pardon?? Oké, dat zou kunnen. We staan in de winkel en proberen meer plaats te creëren voor de december-boost. Alle opties worden bekeken, maar die tafel slopen..dat was nog niet in mij opgekomen. Dat heeft meer te maken met de emotionele waarde ervan als de praktische.

Zo’n 20 jaar geleden maakten wij met 2 wijntonnen als ‘tafelpoot’, een ovale tafel. Een ideale tafel om wijn op te presenteren en om met een gezelschap aan te schuiven voor een wijnproeverij. Zo creatief als ik ben, moest er natuurlijk iets leuks mee gebeuren. Dus maakte ik een grote collage van wijnafbeeldingen, foto’s, spreuken en oude etiketten. Dit alles ging onder een strakgetrokken dikke folielaag want het moest natuurlijk wel water (lees: wijn ) dicht zijn. Toegegeven, het nam veel ruimte in beslag, maar het was ook een echte blikvanger. Het nadeel ervan was wel, dat het een ‘snelle’ afzetmogelijkheid werd. “Waar laat ik die kadodozen?” of “Wat te doen met een extra aanbiedingspartij?”…Zet ze maar op de wijntafel! En zo werd het uiteindelijk dus weer een puinhoop.
Tijd voor iets anders: Dus hebben we het tafelblad eraf gesloopt en toen hadden we 2 prachtige wijntonnen over. Samen met de overige wijntonnen in de winkel hebben we toch weer genoeg afzetmogelijkheden. Nu de kerstboom nog! Sorry, geen grote boom dit jaar, maar (voor het eerst in 29 jaar), een nepboompje. Niet van echt te onderscheiden.  Het staat weer tjokvol met flessen. Maar met een paar prachtige kerst-sfeer-lampen aan het plafond,  blijft in ieder geval de vloer meer vrij. De ovale wijntafel ben ik alweer snel vergeten.
Tot een klant vraagt naar de kleurrijke tafel: “daar stond zo’n leuke spreuk op voor in de keuken, hoe ging die ook alweer?” Daar hoef ik niet lang over na te denken.
Dat moet deze geweest zijn: IK KOOK MET WIJN, SOMS VOEG IK HEM ZELFS AAN HET ETEN TOE !
En mede daarom was het zo’n leuke tafel.
Over koken gesproken: als je zit te stoeien om de juiste wijn te kiezen bij het kerstdiner, vraag het ons gerust. Daar komen we samen wel uit 🙂

Fijne Feestdagen,
Anja

kringelding-75x46