banner

KOUD

We hebben tegenwoordig meer kans op een witte Pasen dan op een witte Kerst!”
Een opmerking die ik in de winkel hoor, en ja, daar zou de man wel eens gelijk in kunnen hebben. Het gesprek gaat, zoals heel vaak, over het weer. Hoe koud het is, hoe flink het waait, hoe hard het vriest en vooral hoe lang dat het nog gaat duren. Want we hebben het eigenlijk allemaal wel een beetje gehad met de winter. Zelfs in de winkel staat de glühwein nog op de toonbank. ( en het is al maart!)
Maar tussen dit koude geweld hebben wij natuurlijk al de nodige zomerwijnen geproefd. Lekkere rosé, frisse witte en fruitige rode wijn. Heerlijk voor in het zonnetje.


Steeds meer witte wijn is de trend: en dan juist iets anders als de meest algemene druivenrassen. Chardonnay en Sauvignon blijven uiteraard staan, maar daarnaast zien we steeds meer ‘nieuwe’ namen op de etiketten. Om U alvast in de stemming te krijgen: Trebbiano- Falanghina, Gargenega, Pinot grigio, Vermentino en zo nog veel meer!
Word het al duizelig? U kunt ze beter komen proeven, dat zegt zoveel meer als alle bla-bla bij elkaar. Een mooi vooruitzicht: Op 16 en 17  april staan de voorjaarsproeverijen weer gepland, maar voor het zover is….laten wij de glühwein nog even op de toonbank staan.

Hatsjie..Proost,
Anja

kringelding-75x46