banner

Oktober Wijnmaand..toch?

 

 

“Het zal wel lekker druk zijn bij jullie in de winkel, niet?…met zo’n ‘oktober-wijnmaand’ en zo !”oktober-wijnmaand

Ik vertel Meneer dat we inderdaad niet mogen mopperen ( gaan we dus ook niet doen!), maar of dat nu door de ‘wijnmaand’ komt..?
Het klopt natuurlijk wel dat de avonden langer worden, het weer kouder en de wijn schakelt bij menig klant over naar dieper rood. Maar origineel zijn we er niet meer mee: ook andere branches spelen hierop in. Wat dacht U van OKTOBER-WOONMAAND, waarin we ( volgens de media) ons complete huis een metamorfose moeten geven om in winter-wollige-woonsfeer te komen. Er bestaat zelfs een WOONPLANT van de maand OKTOBER: de Aglaonema!! Geen idee hoe die er uitziet.
Of wat dacht U van de OKTOBER-BIERFEST.  Dan probeert Nederland, vooral hier in het zuiden, voor eventjes als Duitser door het leven te gaan. Compleet met Bratwurst, Bierpullen en Blote dirnljurken! En als we in het noorden kijken, zien we OKTOBER-KINDERMAAND!  Met je kinderen gratis naar theater, musea of dansvoorstelling.  Nog een paar andere: Maand van de GESCHIEDENIS, Maand van de GRAFIEK en zelfs maand van de ROZENKRANS!  Je vraagt je toch af…
Een logische dan: De AARSELMAAND. Kijk, die snap ik: vanwege de aarzeling tussen zomer en herfst. Wist U trouwens dat OKTOBER de LANGSTE MAAND van het jaar is? Dit vanwege de omschakeling van de zomertijd! En in dat extra uurtje drinken we natuurlijk een mooi glas rode wijn, of een heerlijk glaasje port. Daar krijgen we ‘t lekker warm van..onder ons winter-wollige woondeken.

Proost, Anja

kringelding-75x46