banner

December stress.. valt best mee!

Mijter en pepernoten eruit, kerstballen erin!

Ieder jaar weer dezelfde riedel, en toch.. het verveelt nooit. De kerst aankleding van de winkel start bij ons pertinent niet voordat de Goedheiligman naar Spanje is vertrokken. Niet dat we met kerst niet bezig zijn! Integendeel, de meeste wijnkisten, relatie en kerstgeschenken zijn, of de deur al uit, of staan op de ‘to-do-lijst’. Heerlijk, die drukke tijd.
Het lijkt ons ook steeds beter af te gaan, het omgaan met het feestgedruis. Als ik nu een decembercolumn terug lees van zo’n vijf jaar geleden, denk ik: ‘Mijn god, wat een gestress..’
Heeft natuurlijk ook te maken met het feit dat de kinderen ‘z’n eigen’ doen. Achter de schermen helpen ze mee met inpakken, en ze beginnen alvast met eten koken als ze honger hebben. En geloof me, pubers hebben altijd honger!

Tussen de drukte door vind ik zelfs tijd om een feestjurkje op maat te maken, om een recept voor een lamsbout op te sporen, om vergaderingen bij te houden voor carnaval (!), om wijninformatie door te geven voor een proeverij, zorgen dat de familie een kerstoutfit heeft. Ik vind nog tijd voor de oma’s die wel  cadeautjes willen geven, maar niet weten wat!  (Oma: “dat regelen jullie wel hè, ik zal wel betalen”). Ik vind nog tijd voor kerstkaarten te schrijven, voor een bloemschik-avond, voor het helpen met een kerst-surprise, en voor het schrijven van deze column.
Maar vooral hebben we tijd voor U, neemt U ook de tijd voor ons?

Een stressvrije kerstgroet,
Anja

kringelding-75x46