“Jeeehtje, wat stinkt er zo?” roept mijn dochter, als ze ‘s morgens beneden komt.
“Dat stinkt niet, dat ruikt!” zeg ik, “en het is whisky!” Okeee…
s’Avonds hebben we de whisky proeverij, en daar maak ik altijd bijpassende hapjes bij. Uiteraard gemaakt mét, en in whisky! De avond van tevoren heb ik dus bijna een kilo rozijnen en krenten ondergedompeld in zwarte thee, bruine suiker en.. U raad het al, whisky. De hele nacht hebben de vruchtjes hierin kunnen badderen en drinken tot ze propvol zaten. En dat ruik je! Nog even een beslag maken van dit alles en dan anderhalf uur in de oven. Je weet niet wat je proeft…Dat heet nu een TEA BRACK! Heel smaakvol bij de AcNoc 12 yrs Single Malt en de AcNoc Rascan, die we op de proeftafel hadden staan. ( De Rascan was trouwens de primeur in Nederland. s’Middags net ingevlogen vanuit Schotland, ‘s avonds als eerste geproefd!)

“SLÁINTE “
Anja
(P.S. Klanten vragen me steeds naar het recept van deze Tea Brack. Voor de liefhebbers zet ik het recept bij de rubriek Wijn-Spijs.)
onder 18 jaar, deze website is niet voor jou bestemd