banner

Blauwe tong??

 

“ iieeeh jasses.., wat hebben jullie gegeten vanmiddag. Je tong is helemaal blauw !!??”
Een eerste reactie van de kinderen als we terug komen van een middag wijnproeven. En ja, we hebben inderdaad een blauwe tong en iets gekleurde tanden. Meestal zijn de proeverijen later in de middag of s ‘avonds, en merken het dan niet op, maar deze keer dus wel!

Ach, het is goed dat het geen pijn doet, tenminste.. bij de meeste mensen niet. Zelf kamp ik al jaren met erg gevoelig tandvlees. Je weet wel, gevoelig bij TE koud of TE warm en dus ook bij Teveel proeven. Want dat proeven gaat gepaard met veel lucht opzuigen als de wijn nog aan het rondwalsen is in je mond. Door deze toegevoegde zuurstof proef je de wijn nog beter, maar oh oh oh, wat kan dat zeer doen! De eerste series gaan nog wel, maar als we na een paar uren wat klassieke wijnen proeven die vrij hard in de tannine zitten, protesteert mijn tandvlees. Een teken voor mij om de rem erop te zetten.
Nu vallen de wijnproeverijen in het voorjaar natuurlijk vrij dicht bij elkaar. Iedereen wil immers zijn nieuwe ‘trouvailles’ laten proeven en dan kan het zomaar gebeuren dat er in een weekend 2 of 3 verschillende uitnodigingen liggen. Geen straf natuurlijk, maar voor mij een aanslag op m’n tanden!
Dus smeer ik voor het slapengaan een flinke laag tandpasta langs mijn oh zo pijnlijk tandvlees zodat ik de volgende dag opnieuw aan het werk kan! Op zondagmiddag, op maandagavond, oké ook nog een op woensdagavond dan.

De volgende morgen valt de volgende uitnodiging weer binnen.
“Die kunnen we echt niet missen”, zegt Manlief. Op dat moment stapt een vertegenwoordiger binnen met de nodige proefflessen. “Moet je echt proeven, vol van smaak met stevige tannine, werkelijk een dijk van een wijn!” ..…Au..au..

Proost, Anja

( Komt U proeven wat wij voor U voorgeproefd hebben? Kom dan naar onze wijnproeverij op maandag 10 of dinsdag 11 april. )

kringelding-75x46