banner

30 jaar WijnSlijterij Hendriks

 

…30 jaar geleden, in 1988 wint het Nederlands elftal het E.K. voetbal met 2-0 door Gullit en van Basten.
Het staat in ons collectief geheugen! En weet U deze nog?
In dat jaar werden de eerste ‘vallende’ Domino stenen uitgezonden, overleed Andy Gibb van de Bee Gees, en werd Nederland als tweede van de wereld verbonden met het Internet!
We gingen massaal aan de fitness en aerobics met glanzende lycra pakjes en ook werd in 1988 de eerste world Aidsdag gehouden.
30 jaar geleden keken we naar de film ‘Rain man’ met Dustin Hofman en Tom Cuise, maar ook naar de actiefilm ‘Die Hard’ met Bruce Willes. Na 30 jaar nog steeds populair!
We keken onze ogen uit naar de meest sexy en aantrekkelijkste vrouw uit de animatiefilm ‘Who framend Roger Rabit’, met Jessica Rabit. En voor de kinderen kwam de eerste film van ‘Platvoet en zijn vriendjes’ uit.

Wat betreft de wijn uit 1988: Dan moet U flink in de buidel tasten.
Een zoektocht leert me dat U een Ravera Barolo DOCG 1988 voor € 159,00 in huis kunt hebben en een ‘ Yquem’, Sauternes premier grand cru classé 1988 voor de zoete prijs van € 290.00.
En heeft U nog een zakcentje over? Voor een 1988 ‘Bonnes Mares’, Cotes de Nuits, grand cru, betaald U, per fles, zo’n € 2350,00. ..Exclusief BTW ..slik.
En toen:
30 jaar geleden kwamen mijn eega en ik op de motor terug van een vakantie in Spanje, toen wij hoorden dat de Slijterij van Ome Joop te koop stond. Zouden wij…? kunnen wij…? durven wij…? Wij namen de sprong in het diepe en hebben daar, tot op de dag van vandaag, nooit spijt van gehad. Mede door het vertrouwen dat wij van U allen kregen, heeft ons gemaakt tot wat wij nu zijn. Dus met trots zeggen wij, dat ook 1988 een bijzonder jaar was voor ons.
Voor de gelegenheid hebben we een paar magnum flessen van 1988 laten liggen. Tot vanavond op de wijnproeverij… dan proeven we of deze mooi is gebleven.. of de tijd niet heeft doorstaan.
Het zal de pret niet drukken; we maken er toch wel een feestje van.
Proost, Anja.


 

 

kringelding-75x46