banner

“Vrouwen bloot, Handel dood?”

 

‘Vrouwen bloot, Handel dood”, dat geld zeker niet voor jullie branche. Mensen zullen wel extra dorst hebben met zo’n weer!” En dat zou je inderdaad denken…
Het aanhoudende warme weer zorgt natuurlijk voor een ander koopgedrag dan een kille herfstdag, maar of er nou méér gedronken word?
Natuurlijk wordt er meer bier en fris gedronken, maar na een aantal weken van zinderende zomertemperaturen, komt men er vanzelf achter dat méér drinken niet helpt tégen de dorst. Het is wel lekker, maar niet altijd dorstlessend.
Zo zijn er wel meer spreuken die niet altijd naar waarheid geschreven zijn, maar je wel even na laat denken: “Leeftijd is als wijn, hoe ouder, hoe beter” is ook niet altijd waar. ( zie de borrelpraat: Zonde, zo zonde ). Dan is deze meer naar waarheid: Hoe grijzer, hoe eigenwijzer!. Voor veel mensen zoooo herkenbaar!
Drank is trouwens een geliefd onderwerp voor tegelspreuken, een paar voorbeelden:

Typisch trouwens dat dit soort tegelspreuken vaak in de toiletruimtes te lezen zijn, alsof men wil dat je er even voor gaat zitten..! We hebben het immers al druk genoeg:

Hoe dan ook, gezien het rustig straatbeeld, zijn velen van U al op vakantie of in de aanloop ervan. Ook wij gaan er even tussenuit om te zien of de zon in het buitenland ook zijn werk doet. Uiteraard onder het genot van een heerlijk glaasje wijn.
        Santé, Anja

 

kringelding-75x46