banner

Vakantie wijn

Nadat we bijgekomen zijn van de blikseminslag van een paar weken geleden, zijn ook wij toe aan vakantie. Al hebben we natuurlijk nog steeds de ‘naweeën’ ervan. Spontaan valt er weer eens een apparaat uit, waarvan we dachten dat die de klap overleefd had.  Maar, steeds meer kabels en stekkers zitten weer op de goeie plek, en kan er meteen drastisch  gepoetst worden! Kunnen we toch met een aardig opgeruimd gevoel op vakantie.

Genieten van de rust, ruimte en van de plaatselijke eet-en drinkgewoonten. Want dat is voor velen ff omschakelen. Hoe verder naar het zuiden, des te relaxer je dagen worden. Zitten we hier om uiterlijk 18.00 uur aan de soep, beginnen ze daar pas met een aperitief! Met een eetlustopwekkend drankje en hapje is het zo 20.00 uur geweest om aan tafel te gaan! Vaak wordt er een plaatselijke wijn geschonken in zowel rood, wit als rosé. De sfeer is goed, het gezelschap goed gehumeurd en het weer uitzonderlijk mooi: alles is goed en alles is lekker! Dat zouden we thuis vaker moeten doen: de tijd nemen voor elkaar, lekker eten en een goed glas wijn. Probleem is, dat diezelfde wijn waarschijnlijk niet in Nederland verkocht word.
De plaatselijke wijn blijft plaatselijk! En ik kan U bijna voorspellen, dat die wijn( als ie dan toch te krijgen is, of U brengt ‘m mee) ,niet hetzelfde smaakt als op het vakantieadres. U weet: Weer en Sfeer zijn niet te koop! Lijkt wel op een spreuk voor een tegeltje…

Geniet van Uw welverdiende vakantie, hier of in het buitenland.

 

kringelding-75x46