banner

Chek kok aan huis

”Goedemiddag, ik kom je keuken overnemen!”
Een grote, goedlachse man stapt de keuken binnen, het is Marius, onze chef-kok voor die avond.
De firma Boomsma wist ons te verrassen met een van de hoofdprijzen uit de ‘Boomsma win-actie’:
een 5-gangen diner voor 6 personen verzorgt door een chef-kok aan huis. Daar droom je toch van!
Als ik vraag of we ergens mee kunnen helpen zegt ie: “nee hoor, je hoeft helemaal niks te doen. Het duurt meestal zo’n 10 minuutjes en dan ben je er wel aan gewend”. En dus kijk ik: naar de keuken die vol gezet word met dozen glaswerk, bestek en serviesgoed. Naar het tafellinnen, de snijplanken en het sous-vide apparaat. Het messen set wordt uitgerold en het pincet in de mouw gestoken. De koelkast word gevuld en de oven op temperatuur gezet. Zelfs de tafelaankleding met bloemen en kaarsen heeft ie meegebracht.
Als onze gasten arriveren schenken we een gekoeld glas rosé spumante van Varvaglione en proosten op een mooie avond, en die komt..

Terwijl we nog een glas spumante bijschenken serveert Marius versgebakken brood met diverse oliën. Ook een tweetal amuses, die er als een plaatje uitzien, beloven veel goeds.
Het voorgerecht van tonijn met avocado en komkommer smelt op je tong. Een heerlijke combinatie met de smaakvolle Grúner veltliner, Alte Rebe’ van ‘Urbanihof’.
Op het volgende bord ligt een combinatie van kippendij met kokos, limoen en shiitake in een romig soepje. Zo lekker met de Sauvignon Touraine van Domaine Roc de Chateauvieux.  Ook het volgende tussengerecht mag er zijn: coquilles met groene asperges en beurre blanc. Zo zacht als…inderdaad: boter. De bijpassende wijn Limoux van Robert Vic sluit hier naadloos op aan.
Voor het hoofdgerecht, ossenhaas met portjus, pastinaak en wortel, schenken we een paradepaardje van Domaine Lafage: ‘Le Vignon’. Werkelijk een topcombinatie!
Voor de gelegenheid heeft Marius de Boomsma koffielikeur gebruikt voor het nagerecht: cantuccini/ espresso/ amaretto/ mascarpone. En voor de liefhebbers maakt hij de Boomsma cocktail espresso/martini. Wat een traktatie.

Een betere gastheer hadden we niet kunnen wensen. De uitleg is kort en duidelijk bij ieder gerecht, zijn omgang is gemoedelijk en professioneel.
Heerlijk eten, mooie wijnen en een goed gezelschap: alle ingrediënten voor een perfecte avond.
Als ik knipper met mijn ogen heeft Marius de keuken weer ‘spik & span’ opgeruimd, alsof er niemand is geweest. Heb ik ‘t toch gedroomd?

Dankjewel Boomsma en Marius van Vlaanderen. Convicius private dining&event

kringelding-75x46