banner

Borrelpraat

Wijnslijterij-HendriksJa, het is zover: onze nieuwe website is in de lucht! En wat zeker zo leuk is: we hebben een column. Jaren geleden schreef ik eerder columns voor een maandblad’, en kreeg daar altijd leuke reacties op. Maar.. druk, druk, druk met andere dingen, en opzij geschoven. Nu we een eigen plekje konden geven op de site, zit ik weer achter de ‘schrijftafel’!

En het goede nieuws is natuurlijk: we gaan richting de zomer! Genoeg gehad van winterse buien, slagregen en koude voeten. Zon willen we zien, en vitamientjes opdoen. Zeker de afgelopen winter zijn er meer zieke, grieperige en ‘snotverkouwe’ mensen als ooit tevoren. En daar deed ik zelf ook aan mee. Zeker 2 maanden van suf, lusteloos, snotterig, zonder (of een hese) stem. Tel er nog wat koppijn bij, en je bent gelijk gevloerd. En nee, het was niet van de carnaval!

Een veel gehoorde opmerking in de winkel is natuurlijk: “vat mar ne goeien borrel!”. En geloof me: normaal deed ik dat ook. Een verwarmend kruidendrankje doet wonderen: je KNO klieren gaan spontaan open, en je slaapt als een roosje. Maar goed, als de dokter je aan de medicijnen zet, valt een borreltje af. Die combinatie.. niet voor mij!  Het wachten is dus op het goeie weer: korte mouwen, blote benen en zonnebril. Terrasje met ‘n koud pilsje of rosé in de hand: het komt er echt aan!

(Kijk.. onze winkel heeft de eerste zonnestralen al te pakken, heerlijk!)

kringelding-75x46