banner

Wel Potverdorie !

 

Zijn we net een beetje genezen van alle pogingen tot inbraak, zien we voor onze neus een fietsendief aan het werk. Het moet niet gekker worden!
Nu zitten we eerste rang wat betreft de fietsenstalling bij de bushalte, en we zien regelmatig een fiets verdwijnen in een kofferbak. Maar meestal betreft het een pa of moeder waarvan hun kind de fietssleutel verloren heeft, een lekke band aan treft of gewoon vanwege het slechte weer. Niks bijzonders..totdat..

Wij een man zien die tussen de fietsen aan ‘het kijken’ is, onopvallend een fiets uit het rek neemt en die vervolgens op het stoeprandje zet. Zijn auto heeft ie tegen dat stoeprandje staan. U raad het al: hij kijkt een keer om zich heen, pakt de fiets op, hup in de kofferbak en rijd aan!
Alert als we zijn noteren we het type, kleur en kenteken van de auto, en letten op nietsvermoedende scholieren die uit de bus stappen. En ja hoor, 2 uur later zien we een jongen zoekend tussen de fietsen. We zien ‘m denken: Ik had mijn fiets toch echt in dit rek gezet.. Waar is ie nou??
We lichten hem in en hopen dat zijn ouders aangifte doen bij de politie.
4 dagen later..wel potverdorie, daar heb je ‘m weer! Zelfde man, zelfde auto, zelfde plaats naast het stoeprandje, zelfde ‘uitkijkende’ blik. Hij zal toch niet weer toeslaan. Wij staan klaar om hem op heterdaad te betrappen, maar na een minuut of 10 is er waarschijnlijk toch teveel verkeer en keert hij ongedane zaken om en vertrekt. Voor nu dan…
Toch maar even de buurtpreventie en de politie inlichten, en, hoe verrassend, een bekende van de politie. Er wordt aan gewerkt..
Ondertussen denk ik: BLIJF MET JE …VAN ANDERMANS SPULLEN AF!
Steeds meer snap ik de uitdrukking: BUSFIETS OF ZUIPFIETS en/of CARNAVALSFIETS.
Om toch positief af te sluiten hoop ik, dat dit alles de carnavalspret niet zal drukken.
Wees gewaarschuwd,
Groet, Anja

1 reactie op “Wel Potverdorie !”

  1. Wat alert van jullie Anja! En hoe fijn dat je ook actie onderneemt in zo’n geval.
    Helaas staat de jeugd nog TE vaak ontredderd bij de bushaltes in Hapert als blijkt dat hun fiets verdwenen is.
    Superfijn dat jullie een extra oogje in het zeil houden daar! <3

Reacties zijn uitgeschakeld.

kringelding-75x46